DK Medier
Aarhus
Mejlgade 48
8000 Aarhus C
København
Flæsketorvet 68, 1.
1711 København V
Christiansborg
Lok. 3.044
1240 København K
Esbjerg
Kanalen 1
6700 Esbjerg
Bornholm
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
ONSDAG 22. MAJ 2024

Journalist på Kommunen.dk bliver chef for Gravercenter.dk

Bruno Ingemann bliver chef for Gravercenter.dk, der skal styrke undersøgende journalistik i hele landet og får til huse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kommunikation
Navne
Navne - chefer og direktører

Det bliver en erfaren chef og graverjournalist, der skal stå i spidsen for det nye Gravercenter.dk, oplyser Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, i Aarhus, hvor gravercentret er forankret.

Bruno Ingemann kommer fra en stilling som undersøgende journalist på Kommunen.dk og har en lang karriere bag sig som redaktør, leder og journalist - især på lokale og regionale medier.

Han er formand for og stifter af konferencen/journalistprisen 'Et spadestik dybere' og var i 2017-18 fellow ved Constructive Institute. Han har desuden gennem en årrække undervist på DMJX, både på Journalistuddannelsen og i kurser- og videreuddannelse.

Bruno Ingemann har første arbejdsdag den 15. februar i centret, som er under etablering og ventes i fuld funktion, når en ny finanslov er på plads. Bevillingen gælder i første omgang 2023-25.

bruno_ingemannMere undersøgende

 - Gravercenter.dk er for mig at se et af de vigtigste initiativer i branchen lige nu. Det har stort potentiale til at gøre netop det, jeg brænder for, siger Bruno Ingemann.

- Vi samler værktøjer og ressourcer, som vi så stiller til rådighed for de medier, og andre, som har en lokal sag, der skal undersøges. Og forhåbentlig vil vores hjælp gøre dem i stand til selv at grave videre i de lokale skandalesager. Så både på kort og på længere sigt vil vi forhåbentlig se meget mere undersøgende journalistik, siger han.

Rektor for DMJX, Julie Sommerlund, er begejstret for, at arbejdet med at styrke undersøgende journalistik i hele Danmark nu går i gang med Bruno Ingemann ved roret.

- Bruno er en kapacitet på området. Han har brugt 20 år på at fremme undersøgende journalistik, blandt andet gennem Spadestiksprisen, og så har han et enormt netværk i hele landet. Jeg har store forventninger til, hvad centret kan opnå med ham i spidsen, siger hun.

Graverchefen skal nu i gang med at sammensætte det team, som skal udgøre Gravercenter.dk. Der skal blandt andet ansættes graverredaktører med erfaring inden for undersøgende journalistik. Desuden skal der tilknyttes eksperter og konsulenter, som centret kan trække på lejlighedsvist.

ka

 

Aarhus
Mejlgade 48
8000 Aarhus C
København
Flæsketorvet 68, 1.
1711 København V
Christiansborg
Lok. 3.044
1240 København K
Esbjerg
Kanalen 1
6700 Esbjerg
Bornholm
Havnebryggen 5
3740 Svaneke