DK Medier
Aarhus
Mejlgade 48
8000 Aarhus C
København
Flæsketorvet 68, 1.
1711 København V
Christiansborg
Lok. 3.044
1240 København K
Esbjerg
Kanalen 1
6700 Esbjerg
Bornholm
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
SØNDAG 23. JUNI 2024
Se billederne: Branchen mødtes til Danish Offshore Industry konference
Over 100 branchefolk var mødt op til debat og udgivelsen af den nye DOI årbog.
Foto: Mette Fruergaard, Frufo Advertising

Se billederne: Branchen mødtes til Danish Offshore Industry konference

I forbindelse med udgivelsen af årbogen for olie-, gas- og vindbranchen, Danish Offshore Industry (DOI), inviterede DK Medier til konference, hvor branchefolk kunne mødes til networking og oplæg.
Energi
Offshore
Onshore

ESBJERG: Fredag kunne DK Medier for anden gang indbyde til DOI-konference for at markere udgivelsen af en ny udgave af årbogen for olie-, gas- og vindbranchen, Danish Offshore Industry, men også for at give branchefolk mulighed for at netværke med hinanden og få ny viden fra forskellige oplæg.

DK Medier opkøbte DOI i 2020, og i år havde DOI jubilæum, da årbogen første gang udkom i 1982. Det glæder udgiver Claus G. Theilgaard, at kunne invitere branchen til debat og fremvise en ny udgave af DOI. 

- Det er simpelthen så vigtigt, at der er et sted, hvor folk fra branchen kan mødes og netværke og få ny inputs. Jeg synes dagen er gået rigtig godt med spændende debatter, og man kan høre fra år til år, hvordan der innovativt bliver udviklet, og vi kommer længere og længere, siger han og fortsætter:

- Jeg håber, branchen vil tage godt imod den nye årbog. Det er blevet et flot magasin med spændende artikler. 

Oplæg om muligheder og udfordringer i branchen

Over hundrede deltagere var mødt op til DOI-konferencen, der foregik på Tobakken i Esbjerg. Her kunne tilhørerne bl.a. høre CEO for PolyTech, Mads Kirkegaard, snakke om de udfordringer, virksomheden oplever i branchen på trods af de store politiske ambitioner, der i øjeblikket bliver meldt ud. Formand for 3F Transport Esbjerg og byrådsmedlem i Esbjerg Jakob Lykke (S) fortalte om muligheder og begrænsning ift at skaffe arbejdskraft til den grønne omstilling.

Derudover var der oplæg fra CIP/COP’s EPC director for Energy Island VindØ, Morten Hesselager Pedersen, og Ørsteds development project director, Jesper Kühn Olesen, omkring deres respektive bud på energiøen og mulighederne, det åbner for Danmark. Glenda Napier, CEO hos Energy Cluster Denmark, fortalte om mulighederne i energiøerne for de små og mellemstore virksomheder.

Også Dansk Offshores adm. direktør, Martin Næsby, og Semco Maritimes senior vice president, Anders Benfeldt, var på scenen og talte bl.a. om mulighederne i CCS, mens TotalEnergies' Tyra Redevelopment Deputy Project Director, Lars Bo Christiansen, fortalte om den seneste udvikling på Tyra-feltet og om de udfordringer, der havde ført til forsinkelserne i genåbningen. 

Udover oplæggene var der tid til at netværke måske også med folk, som sidder med et helt andet virke inden for olie-, gas eller vindbranchen, og det kan åbne døre. 

- Jeg vil gerne sige tak til Claus Theilgaard og DK Medier for at holde det her arrangement. Jeg tænker et sådan arrangement som DOI-konferencen er vigtigt for os som industri. Når virksomheder og industrier mødes på tværs, så kan der ske noget magisk, siger Anders Benfeldt, der er SVP hos Semco Maritime, næstformand for Dansk Offshore og formand for branchens Supplier Council.

Den nye DOI-årbog kan læses her

 

 

Aarhus
Mejlgade 48
8000 Aarhus C
København
Flæsketorvet 68, 1.
1711 København V
Christiansborg
Lok. 3.044
1240 København K
Esbjerg
Kanalen 1
6700 Esbjerg
Bornholm
Havnebryggen 5
3740 Svaneke